You are currently viewing Måndag 30 januari 2023 kl 22.08

Måndag 30 januari 2023 kl 22.08

Nu börjar jag bara. Jag tänkte att jag skulle börja skriva ner saker som jag tänkt, gjort eller inte gjort relaterat till fotografi för att kunna läsa vid ett senare tillfälle och skratta. Men det är jävla svårt att börja med saker. Ska jag avsätta 30 minuter per dag till att skriva ner vad jag gjort? Det är ju 30 minuter jag skulle kunna kopiera bilder eller välja ut vilka jag ska göra eller inte göra eller sitta och bläddra bland bilderna i en halv evighet tills det är för sent för att starta något nytt. Så nu börjar jag bara. Men jag har ingen aning om vad jag ska skriva heller, så det får bli det här. En start. Vissa gånger är starten det enda det blir, i så fall får det här ligga kvar som en symbol för en start som aldrig blev något annat. Idag har jag inte gjort en enda ny bild. Idag igen. Jag har inte framkallat något, jag har inte skannat något och jag har inte kopierat något. Men jag bläddrade iallafall mellan några bilder, tittade och hummade. Ett gäng satte jag fast på väggen bakom stolen på kontoret. Där ska de hänga och påminna mig om att de behöver bli bättre. Eller om att jag behöver göra fler. Jag får se vad de säger imorgon. Lista till sen:
  • Kopiera fler bilder
  • Fotografera mer
  • Framkalla de jävla rullarna
  • Se till att det blir bra, att det blir gjort och framförallt att det blir bra.

Knösch

Nikko Knösch är en svensk fotograf, retuschör och printmakare i Stockholm i Sverige

Leave a Reply